Македонија во консултација со НАТО по експлозиите во Полска – први коментари на премиерот и МНР

Македонија во консултација со НАТО по експлозиите во Полска – први коментари на премиерот и МНР

И Македонија со први реакции откако светските медиуми објавија дека наводно две руски ракети паднале во Полска при што убија две лица. Први коментари од премиерот и министерот за надворешни работи.

„Во консултации сме со сојузниците на НАТО и внимателно ја следиме ситуацијата“, пишува Османи.

 

Премиерот изрази сочувство.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.