Османи за случајот „Онишченко“: По внатрешната истрага на Владата, треба да има последици

Османи за случајот „Онишченко“: По внатрешната истрага на Владата, треба да има последици

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска рече дека Владата побарала внатрешна истрага за случајот „Онишченко“.

Османи смета дека треба да има последици за овој случај.

-Несомнено, тоа е сериозен напад кој треба да не поттикне сите да почнеме да размислуваме каде имаме слаби точки и да преземеме мерки и тоа треба да го направиме заедно со меѓународните партнери, изјави Османи во врска со доделувањето македонско државјанство на Украинецот Олександар Онишченко, кој е на црната листа на САД.

Османи изрази жалење за тоа што се случи.

-Владата побара внатрешна истрага. Во моментот кога истрагата ќе ги даде своите резултати, мислам дека дефинитивно треба да има последици, подвлече Османи.

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.