Ковачевски: За 20 дена ќе има нов директор на АНБ

Премиерот Димитар Ковачевски денеска имаше прес-конференција за владините мерки, при што доби новинарско прашање за тоа дали ќе има одговорност за директорот на Агенцијата за национална безбедност (АНБ).

Според зборовите на Ковачевски, актуелниот директор на АНБ, Виктор Димовски ќе биде сменет од функција.

„Во однос на раководењето на АНБ, за 20 дена ќе има нов директор“, кажа Ковачевски.

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.