Заев: Еве ги плодовите од Преспа, ни носат радост на сите

Заев: Еве ги плодовите од Преспа, ни носат радост на сите

Регистриран Центар за македонски јазик како невладина организација од страна на судските власти во Грција.

Поранешниот премиер Зоран Заев се огласи на социјалните мрежи повод новорегистрираниот Центар за македонски јазик во Грција.

– Еве ги плодовите од Преспа, ни носат радост на сите кои зборуваме македонски јазик, на сите Македонци. Им честитам на основачите на Центарот за македонски јазик во Грција и на сите граѓани на Северна Македонија и Грција кои се радуваат на овој убав чин кој е особено важен како уште една потврда за блиските релации меѓу двете земји. Им благодарам и на поранешниот и на сегашниот премиер, Ципрас и Мицотакис, за вербата и посветеноста во градењето искрено пријателство и добрососедство, објави Заев.

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.