Димитриевски: Гоце Делчев е Македонија, среќен празник Македонци

Димитриевски: Гоце Делчев е Македонија, среќен празник Македонци

Делегација на општина Куманово, предводена од градоначалникот Максим Димитриевски, денеска положи свежо цвеќе на гробот на Гоце Делчев во црквата „Св. Спас“ во Скопје.

„Гоце Делчев е Македонија, Македонија е Гоце, среќен празник Македонци! 151 година мотив, идеологија, непокор. Сите ние сме Гоце, а тој е во секој од нас. Слава му!“, потенцира Димитриевски.

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.