Атина во строг карантин

Целосно затворање на бизнисите и услугите што претходно беа отворени, како што се продавниците, фризерските и козметичките слони, берберниците, но и затворање на училиштата и градинките, полициски час од 21 часот од понеделник до петок и од 18 часот за време на викендите, движење само испратена смс порака, задолжителна употреба на маска, се дел од мерките што стапуваат во сила во областа Атика.

Поширокиот регион на Атина влегува во строг карантин до 28 февруари, што е речиси идентичен на првиот, во март минатата година.