Вучиќ: Можеби ќе разговарам со опозицијата, ама без ЕУ

Вучиќ: Можеби ќе разговарам со опозицијата, ама без ЕУ

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави дека е можно да учествува во меѓупартиски дијалог, но со оние партии кои не сакаат тој дијалог да се води под покровителство на Европската унија (ЕУ).

„Можно е да учествувам во разговорот со оние кои не сакаат присуство на европски претставници, бидејќи тогаш се подразбира дека во рамките на Србија одлучуваме какви идни и политички односи сакаме“, рече Вучиќ и додаде дека во моментов има значително поголем број партии кои не сакаат никакво присуство на странски фактори.

„Но, секако, бидејќи сме на европски пат, партијата, која ја водам веќе некое време, ќе учествува и во овој втор дел, и тие ќе разговараат со претставници на ЕУ и неколку политички партии кои ги бојкотираа изборите “, рече Вучиќ.