Короната се распламтува во Хрватска, неделава 40% повеќе заболени од минатата

Короната се распламтува во Хрватска, неделава 40% повеќе заболени од минатата

Во првите пет дена од оваа недела, бројот на новозаболени лица во Хрватска се зголемил за 41,2 проценти во споредба со истиот период минатата година, изјави директорот на Хрватскиот институт за јавно здравје, Крунослав Цапак.

Тој изјавил дека Хрватска е на 13-то место на листата на земји од ЕУ според растот на бројот на новозаболени и на 18-то место според смртност од последиците на вирусот корона.