Радев: Указ за привремена влада најрано во вторник

Радев: Указ за привремена влада најрано во вторник

Бугарскиот претседател Румен Радев изјави дека ќе стори се што е можно за да се назначи официјалната влада на земјата на најбрз начин.

Како што јави дописникот на МИА од Софија, најраниот датум за ова е 11 мај, вторник.

Според Радев, составот на владата ќе биде избалансиран, така што „привремената влада ќе има многу краток мандат, очекувањата се големи, одговорностите се високи и станува збор за рамнотежа, да се најде најдобрата екипа, која ќе комбинира на оптимален начин да ја исполни оваа тешка задача“.