Избори во БиХ: Над 3,3 милиони гласачи, се бираат 518 функционери

Избори во БиХ: Над 3,3 милиони гласачи, се бираат 518 функционери

Во Босна и Херцеговина започна гласањето на општите избори на кои граѓаните на таа земја треба да ја изберат владата во следните четири години.

Во 7:00 часот беа отворени нешто повеќе од 5.900 избирачки места, на кои може да се гласа до 19:00 часот.

На овогодинешните избори право на глас имаат нешто повеќе од 3,3 милиони гласачи, а имаат можност да изберат 518 функционери на различни нивоа на власт.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.