Уапсени три лица и откриени 37 мигранти во потера во близина на грчкиот остров Кос

Уапсени три лица и откриени 37 мигранти во потера во близина на грчкиот остров Кос

Три лица биле уапсени, под сомнение дека се криумчари и биле откриени вкупно 37 мигранти во двата одвоени случаи на потера во морскиот дел во близина на грчкиот остров Кос, кога патролни бродови на крајбрежната служба на Грција бркале глисери со мигранти, објави „Катимерини“.

Според грчкиот весник, а во двата случаи глисерите биле сомнителни, се движеле со голема брзина и не одговориле на знаците на крајбрежната служба, по што следела потера.

Уапсени биле вкупно три лица, кои управувале со глисерите и веројатно станува збор за криумчари, а паралелно во едниот биле откриени 17, а во другиот 20 мигратни.

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.