Доставени картичките за „зелена нафта“ во Струмичкиот регион

Доставени картичките за „зелена нафта“ во Струмичкиот регион

Во Струмичкиот регион денеска беа доставени картичките за „зелена нафта“ за сите нови корисници од овој регион, односно за сите оние кои за првпат годинава ја користат мерката, оние кои ги оштетиле или изгубиле претходните картички.

Ангеловска: Над 187.000 домашни платежни картички се активни, 11 милиони евра досега вбризгани во стопанството преку граѓаните

Ангеловска: Над 187.000 домашни платежни картички се активни, 11 милиони евра досега вбризгани во стопанството преку граѓаните

Преку 187.000 домашни платежни картички се веќе активни и граѓаните со нив веќе направиле над 660.000 трансакции и потрошиле 10,7 милиони евра за домашни производи и услуги, вели во својата Фејсбук објава министерката за финансии Нина Ангеловска.

Зголемени увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи

Зголемени увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи

Увозните цени од одделот Кокс и рафинирани нафтени производи (19) во мај годинава се повисоки за 8,1 отсто на месечно ниво и пониско за 50,1 отсто на годишно ниво.

Околу 55 илјади работодавачи ја искористиле финансиската поддршка за исплата на плати

Околу 55 илјади работодавачи ја искористиле финансиската поддршка за исплата на плати

Управата за јавни приходи денеска соопшти дека мерката за финасиска поддршка за исплата на плати за април, мај и јуни ја искористиле вкупно 55.025 работодавачи. Опфатени се 319.859 вработени, а вкупната финансиска поддршка за трите месеци изнесува 4.458.719.347 денари.

Здравствени работници бараат изземање од посебните избирачки одбори кои треба да го спроведат гласањето кај лицата со ковид-19 во понеделник

„О2 MR Coffee Bar“ е првиот кафе-бар во Скопје во кој кафињата и пијалаците се служат на толковен јазик. Кафе-барот е отворен со поддршка од Оперативниот план за вработување, а според вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска, која денеска го...

Сите единици на локалната самоуправа да воведат ПОС терминали за наплата во рок од една година

Сите единици на локалната самоуправа да воведат ПОС терминали за наплата во рок од една година

Владата седница ја разгледа и усвои Информацијата за поттикнување на безготовинските плаќања кај единиците на локалната самоуправа, и донесе заклучок на сите единици на локалната самоуправа кои досега немаат воведено ПОС терминали за наплата на општинските услуги, да ја воведат...

Извозот со пад од 27,4 отсто во првите пет месеци годинава

Извозот со пад од 27,4 отсто во првите пет месеци годинава

Извозот на стоки од земјава од јануари до мај годинава бележи пад од 27,4 отсто во однос на тој период лани, а кај увозот е забележан пад од 22,9 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Ангеловска: Над 14 милиони евра веќе исплатени преку домашната платежна картичка, решена и прва група приговори

Ангеловска: Над 14 милиони евра веќе исплатени преку домашната платежна картичка, решена и прва група приговори

Над 14 милиони евра се веќе исплатени на граѓаните преку домашната платежна картичка со која може да купуваат домашни производи. Сите картички се испечатени, а издадени се на 152.142 граѓани. Дополнително решени се и дел од приговорите на граѓани кои...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија