Издадени одобренија за 419 нови станови

Издадени одобренија за 419 нови станови

Во декември лани се издадени 333 одобренија за градење што е за 0,9 проценти помалку во однос на декември 2015 година, објави денеска Државниот завод за статистика.  

Струмичани доставиле 70 пријави за штети од јануарските снежни врнежи

Струмичани доставиле 70 пријави за штети од јануарските снежни врнежи

Седумдесет жители на општина Струмица поднесле барање за претрпени штети од снежните врнежи во јануари до комисијата за утврдување и проценка на штети од природни непогоди при Советот на општина Струмица.

Педесет милиони евра за енергетски проекти за земјите од Западен Балкан

Педесет милиони евра за енергетски проекти за земјите од Западен Балкан

Педесет милиони евра за финансирање енергетски проекти ќе добијат државите од Западен Балкан од Европската унија преку Програмата за регионална енергетска ефикасност и Фондот за зелен раст.

ЕЛЕМ: Производството на струја во јануари натрфлено за 8,61 отсто

ЕЛЕМ: Производството на струја во јануари натрфлено за 8,61 отсто

Производните капацитети на АД Електрани на Македонија во јануари годинава испорачаа над 501.201 мегават часови електрична енергија за потребите на домаќинствата и малото стопанство.

Цените на нафтата се зголемија поради санкциите на САД кон Иран

Цените на нафтата се зголемија поради санкциите на САД кон Иран

Цените на нафтата на светските берзи пораснаа втора недела по ред, поради новите американски санкции кон Иран, но дополнителниот раст на вредноста на енергенсот беше ограничен поради најавите за зголемено нафтено производство во САД.

Дизелот и Еуросупер-95 поскапуваат за половина денар

Дизелот и Еуросупер-95 поскапуваат за половина денар

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) од полноќ се зголемуваат за 0,50 денари за литар, соопшти денеска Регулаторната комисија за енергетика.

Размената со странство лани 11,5 милијарди долари

Размената со странство лани 11,5 милијарди долари

Вкупната размена со странство во текот на минатата година изнесувала 11.544.649 илјади долари.

Македонија официјално извозник на разладени производи од живина во ЕУ

Македонија официјално извозник на разладени производи од живина во ЕУ

Од  28 јануари Македонија и официјално доби одобрение за извоз на производи од живина во Европската унија и за транзит во трети земји, соопшти денеска директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) Зоран Поповски.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија