Стапката на невработеност во четвртиот квартал од 2016 година 23,1 процент

Стапката на невработеност во четвртиот квартал од 2016 година 23,1 процент

Стапката на невработеност во четвртиот квартал од 2016 година изнесува 23,1 процент, а бројот на невработени во тој квартал изнесува 219.148 лица, објави Државниот завод за статистика.

Македонија пред 10 илјади учесници на саемот за туризам во Берлин

Македонија пред 10 илјади учесници на саемот за туризам во Берлин

Македонија и годинава традиционално учествува на најголемиот светски саем за туризам ИТБ во главниот град на Германија, јавува дописникот на МИА од Берлин.

Нови 2.252 договори за користење парно во Скопје

Нови 2.252 договори за користење парно во Скопје

Вкупно 2.252 нови договори за користење парно греење во Скопје се склучени од почетокот на 2016 година до сега.

Жените заработуваат помалку од мажите, КСС бара еднаквост

Жените заработуваат помалку од мажите, КСС бара еднаквост

Жените во просек заработуваат 12,5 проценти помалку во однос на мажите, а и потешко се вработуваат на одредени работни места, покажуваат последните податоци со кои располага Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС).

Во јануари издадени 368 одобренија за градење

Во јануари издадени 368 одобренија за градење

Во јануари годинава се издадени 368 одобренија за градење што е за 39,9 проценти повеќе во однос на јануари лани, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во јануари пад на индустриското производство за 2,6 отсто

Во јануари пад на индустриското производство за 2,6 отсто

Индустриското производство во јануари годинава во однос на јануари лани бележи пад од 2,6 проценти, објави Државниот завод за статистика.

Нов закон за заштита од индустриски емисии со построги критериуми за одредени индустрии

Нов закон за заштита од индустриски емисии со построги критериуми за одредени индустрии

Министерството за животна средина и просторно планирање изготви нов закон за заштита од индустриски емисии во кој целосно е инкорпорирана ЕУ директивата за индустриски емисии, а се воведуваат и построги критериуми за компаниите.

Најмалку фискални сметки се издаваат за извршени услуги

Најмалку фискални сметки се издаваат за извршени услуги

Во Македонија најмалку се издаваат фискални сметки за услуги за одржување и за поправки на домот, за изнајмување имот, како и за занаетчиски услуги, а најредовно за професионални услуги, покажуваат денеска објавените резултати од истражувањето на Центарот за креирање и...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија