Можно олабавување на мерките ако граѓаните и угостителските објекти ги почитуваат протоколите

Можно олабавување на мерките ако граѓаните и угостителските објекти ги почитуваат протоколите

Министерот за економија Крешник Бектеши очекува олабавување на рестриктивните мерки во претстојниот, зимски период доколку граѓаните и угостителските објекти ги почитуваат протоколите.

Грав тетовец сè помалку може да се најде во Тетово

Грав тетовец сè помалку може да се најде во Тетово

Секоја година сè помалку може да се најде грав тетовец во автохтоното тетовско подрачје, бидејќи земјоделците немаат род од оваа култура. Како причини ги наведуваат високите температури поради кои нема принос на тетовските ниви, а воедно како неуспешна ја оценуваат...

Околу 81 отсто од потрошена струја во јули била од домашно производство

Околу 81 отсто од потрошена струја во јули била од домашно производство

Според податоците на Државниот завод за статистика, во јули 2021 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти во земајва изнесува: 602 525 МWh електрична енергија, 34.819 мил. нм3 природен гас, 354 361 тони јаглен и 109 198 тони нафтени продукти.

Комуналните долгови и натаму ќе може да имаат многу висока камата

Комуналните долгови и натаму ќе може да имаат многу висока камата

Владејачкото мнозинство предводено од СДСМ не успеа да ги склопи, додаде и достави до Собранието навреме новите најавени измени на Законот за облигациони односи. Тоа значи дека од први октомври на сила останува законското решение со кое висината на каматата...

А1 Македонија го постави “СМАРТ езеро Младост – прва иновативна туристичка атракција” во општина Велес

А1 Македонија го постави “СМАРТ езеро Младост – прва иновативна туристичка атракција” во општина Велес

А1 Македонија со задоволство ја информира јавноста дека проектот СМАРТ езеро Младост е целосно имплементиран со што општина Велес ја почнува својата трансформација во модерен и паметен град по примерот на развиените европски градови и го подобрува квалитетот на живот...

Владата ветува повеќе пари за општините до 2024 година

Владата ветува повеќе пари за општините до 2024 година

Владата реши повторно финансиски да им помага на општините. Во следните три години односно до 2024 година за двојно ќе им ги зголеми приходите кои ги добиваат по основ на данок на личен доход од граѓаните кои живеат во општината.

Просечната плата во јули 28 540 денари

Просечната плата во јули 28 540 денари

Просечната исплатена нето-плата по вработен во јули годинава изнесувала 28 540 денари и е за 4,8 отсто поголема од истиот месец лани, соопшти Државниот завод за статистика.

За една година трошоците за живот драстично се зголемиле

За една година трошоците за живот драстично се зголемиле

Со наближувањето на есента, граѓаните ги започнуваат и своите подготовки за зимските резерви на храна.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија