ССК: Економијата ќе биде во заложништво додека трае политичката криза

ССК: Економијата ќе биде во заложништво додека трае политичката криза

Стопанството во овој момент е на машини за реанимација и тешко ќе може да издржи уште долго, освен ако не се најде заедничко решение или начин за функционирање на институциите, рече денеска претседателот на Сојузот на стопанските комори (ССК) Данела...

МАЦЕФ: Жените најзасегнати од енергетската сиромаштија

МАЦЕФ: Жените најзасегнати од енергетската сиромаштија

Во светски рамки под енергетска сиромаштија се подразбира потрошувачка на електрична енергија под два американски долари дневно по член на семество, а најпогодени од неа се жените, бидејќи мораат рачно да мијат садови и да перат алишта за да заштедат...

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за 2017 година

Нови 10.000 работни места со Оперативниот план за 2017 година

Нови 10 илјади вработувања е планирано да се реализираат со мерките и програмите од Оперативниот план за вработување за 2017 година, за што се предвидени 14 милиони и 200 илјади евра, или 2,6 милиони евра повеќе од лани.

Зголемени откупот и продажбата на земјоделски производи

Зголемени откупот и продажбата на земјоделски производи

Откупот и продажбата на земјоделски производи во четвртото тримесечје од 2016 година се зголемени за 39,3 проценти во споредба со истиот период од претходната година.

Херитиџ: Македонија економски слободна земја, на 31 место во светот

Херитиџ: Македонија економски слободна земја, на 31 место во светот

Македонија се искачи на 31 место на индексот на економски слободи на американската фондација Херитиџ и влезе во категоријата слободни држави.

Намалено шумското производство во четвртиот квартал лани

Намалено шумското производство во четвртиот квартал лани

Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во последниот квартал од минатата година, во однос на четвртиот квартал 2015 година, е намалено за 31,7 проценти, објави денеска Државниот завод за статистика.

Огромен интересот за македонските производи во Русија, извозот зголемен

Огромен интересот за македонските производи во Русија, извозот зголемен

Македонија го интензивира извозот во Русија. Огромен е интересот за нашите производи на овој голем пазар, покажуваат најновите податоци за размената.

Во јануари најмногу поскапеле зеленчукот и овошјето

Во јануари најмногу поскапеле зеленчукот и овошјето

Трошоците на живот во јануари годинава бележат раст од 0,6 отсто и во однос на претходниот месец и во однос на јануари лани, а цените на мало имаат раст од 1,1 отсто во однос на декември 2016 и 1,5 отсто...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија