Идниот месец се отвора Македонскиот изложбено-трговски дом во Москва

Идниот месец се отвора Македонскиот изложбено-трговски дом во Москва

Свежо овошје и зеленчук, конзервирани, млечни и месни производи, како и пијалаци, ќе бидат дел од првата пратка со која на 23 март годинава и официјално ќе се отвори Македонскиот изложбено-трговски дом во Москва.

Проект за зголемување на вработувањето лица со попреченост

Проект за зголемување на вработувањето лица со попреченост

„Центар за вработување на лица со хендикеп“ е новиот проект што почнуваат да го реализараат Стопанската комора на Македонија и „Полио Плус – движење против хендикеп“.

Просечната нето плата лани во декември 23.457 денари

Просечната нето плата лани во декември 23.457 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во декември 2016 година изнесува 23.457 денари, а просечната бруто-плата 34.374 денари.

Обуки за компаниите за користење на грантовите што ги нуди Фондот за иновации

Обуки за компаниите за користење на грантовите што ги нуди Фондот за иновации

Сојузот на стопански комори на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој ќе организира серија обуки и активности за компаниите со цел тие подетално да се запознаат со грантовите што им стојат на располагање за развивање иновативни...

Прв дигитален регистар на туристички водичи во Македонија

Прв дигитален регистар на туристички водичи во Македонија

Да се изградат стандарди и да се создадат услови за препознавање на професијата туристички водич како можност за самовработување, но исклучиво преку инвестирање во себе и квалитетно едуцирање, беше речено на денешната промоција на првиот дигитален регистар на квалификувани туристички...

Намален бројот на превезени патници

Намален бројот на превезени патници

Вупниот број на превезени патници во патниот патнички превоз во четвртото тримесечие лани е намален за 8,2 отсто во споредба со истиот период од 2015 година.

Поевтинуваат дизел горивата

Поевтинуваат дизел горивата

Малопродажните цени на дизел горивата од ноќеска на полноќ се намалуваат за половина до еден денар по литар, а цената на бензините останува иста, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ).

Фич го потврди „ББ“ рејтингот на Македонија

Фич го потврди „ББ“ рејтингот на Македонија

Фич го потврди „ББ“ рејтингот на Македонија.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија