За стан во Скопје треба да се работи 10 до 17 години

За стан во Скопје треба да се работи 10 до 17 години

Само еден метар квадратен станбена површина на периферијата на главниот град чини две просечни плати, а над три плати треба да се одвојат за еден квадрат на најатрактивните локации. Во градовите од внатрешноста, пак, квадратот е со цена малку над...

Колумна на министерот Бесими – Геополитика, енергетика и економија: Очекувања и можни сценарија за оваа зима?

Колумна на министерот Бесими – Геополитика, енергетика и економија: Очекувања и можни сценарија за оваа зима?

Навршија седум месеци од почетокот на војната во Украина. Економските изгледи и понатаму остануваат со висока доза на неизвесност, со надолни ризици поради растечката инфлација, можноста за запирање на испораката на гас од Русија, растот на цената на електричната енергија...

„Отворен Балкан“ голем туристички потенцијал, може да генерира 30 милиони ноќевања

„Отворен Балкан“ голем туристички потенцијал, може да генерира 30 милиони ноќевања

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) Љупчо Јаневски смета дека Саемот за вино „Отворен Балкан“ во Белград е одлична можност да се испрати пораката на обединетост, подготвеност за заедничка соработка и носење мудри одлуки.

НБ: Усвоени основните компетенции на поефикасна финансиска едукација

НБ: Усвоени основните компетенции на поефикасна финансиска едукација

Координациското тело за финансиска едукација и финансиска инклузија, со кое раководи Народната банка, а во кое членуваат претставници на сите финансиски регулатори – Народната банка, Министерството за финансии, Комисијата за хартии од вредност (КХВ), Агенцијата за супервизија на капитално финансирано...

Бектеши: Во нашата држава субвенционирана струја добиваат 72.000 компании

Бектеши: Во нашата држава субвенционирана струја добиваат 72.000 компании

Моментално во нашата држава, 72.000 компании се на регулиран пазар и се снабдуваат со струја од АД ЕСМ. Само еден мал дел од компаниите, главно големите компании кои имаат од 1.000 до 2.000 вработени се на слободен пазар, а тоа...

Дополнителни два денари поддршка за лозарите

Дополнителни два денара поддршка ќе добијат лозарите за предадено грозје во регистрирани капацитети, соопшти министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

Јаневски: Очекувањата за 2022 година се зголемен девизен прилив и повеќе туристи

Јаневски: Очекувањата за 2022 година се зголемен девизен прилив и повеќе туристи

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) Љупчо Јаневски очекува годинава да биде заокружена со зголемен број на туристи и ноќевања, како и со раст на девизниот прилив.

Прогласена енергетска криза, Комисијата за јавно-приватен дијалог станува кризно тело

Прогласена енергетска криза, Комисијата за јавно-приватен дијалог станува кризно тело

Владата вчеравечер прогласи кризна состојба во снабдувањето со топлинска енергија на подрачјето на Град Скопје и во снабдувањето со електрична енергија на национално ниво. Двете одлуки ќе почнат да се применуваат од 1 септември и ќе траат 30 дена од...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија