Заев: Најавени нови инвестиции во индустриските зони

Заев: Најавени нови инвестиции во индустриските зони

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, објави денеска на својот фејсбук профил премиерот Заран Заев.

Трошоците на четиричлено семејство во август зголемени за 214 денари

Трошоците на четиричлено семејство во август зголемени за 214 денари

Минималните месечни трошоци на едно четиричлено семејство во август се зголемени за 214 денари во однос на јули, покажуваат податоците од најновата синдикална кошница што ја изработува Сојузот на синдикати на Македонија.

Штетите од невремето во јуни во Прилепско проценети на 61 милион денари

Штетите од невремето во јуни во Прилепско проценети на 61 милион денари

Невремето од 21 јуни годинава кое зафати седум населени места во Прилепско направи штета од 61 милион и 347 илјади денари. Ова е проценетата штета што ја направија комисиите, а прилепските советници го усвоија извештајот.

Северна Македонија и земјите од ЗБ со Документ за развој на железничкиот транспорт како приоритетна цел

Северна Македонија и земјите од ЗБ со Документ за развој на железничкиот транспорт како приоритетна цел

Изградбата на модерна дигитализирана железничка мрежа со директни експресни возови кои ги повруваат градовите во регионот ќе придонесат за воспоставување подобра поврзаност, сигурен транспорт за деловни и приватни патувања на Западен Балкан и одржлива животна средина. Ова е основниот приоритет...

Продолжува поскапувањето на живејачката

Продолжува поскапувањето на живејачката

Во август трошоците на живот во однос на истиот период лани се зголемени за 3,6 отсто. 

Пристапот до финансии останува еден од најголемите проблеми за малите и средните претпријатија

Пристапот до финансии останува еден од најголемите проблеми за малите и средните претпријатија

Исплатата на првата транша од средствата на новата кредитна линија на Европската инвестициска банка (ЕИБ) се очекува во следните недели. Средствата ќе бидат наменети за малите и средните претпријатија под поволни услови, со ниски каматни стапки и продолжени рокови на...

Заев: Кризата е одмината, економијата заздравува

За премиерот Заев и официјално кризата е завршена, а македонската економија заздравува. Оптимизмот го темели на денешниот податок на статистика дека БДП во втортиот квартал бележи раст од 13,1 процент и позитивните трендови и во другите облкасти.

Дел од пекарите ги покачија цените на белите пецива

Дел од пекарите ги покачија цените на белите пецива

Малите пекари ги зголемија цените на белите пецива, дел од нив ја зголемија цената и на лебот за дополнителни три денари. Засега цената на лебот од големите производители останува иста иако на светските берзи постојано расте цента на житото. Граѓаните...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија