УЈП: 5.713 обврзници немаат исплатено плати на 14.829 вработени

УЈП: 5.713 обврзници немаат исплатено плати на 14.829 вработени

Годинава, заклучно со 4 октомври, 5.713 обврзници немаат исплатено плати на вкупно 14.829 вработени, информира директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), Сања Лукаревска.

„До сите овие обврзници се доставени опомени и согласно нашиот календар на активности – денеска или првиот работен ден по празникот, ќе треба да бидат доставени и блокади,“ рече Лукаревска во одговор на прашање на денешната прес-конференција во Владата.