Гаревски: Дождот и поплавите не можат да бидат причина за земјотрес

Бројните земјотреси кои започнаа од пред два месеца, продолжуваат со различна сила. Покрај земјотресите што се случуваат во Скопје и околината, веќе неколку недели наназад земјата се тресе и во Демир Капија, Гевгелија и околината. Колку ќе потрае ова и што...

Борче Стамов: "Дојран - град на културата" ја доживува својата ренесанса

Изминатите неколку години Општина Дојран бележи еден нагорен тренд и можам буквално да кажам дека Дојран доживува ренесанса последните неколку години, која од една страна се должи на вложувањата во инфраструктурата a од друга страна враќањето на водата во Дојранското...

Please publish modules in offcanvas position.