ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Градоначалникот на Свети Николе Велковски: Се трудиме да ја намалиме бројката на невработени лица...

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Градоначалникот на Свети Николе Велковски: Се трудиме да ја намалиме бројката на невработени лица...

Градоначалникот на Свети Николе Сашо Велковски изјави дека се превземаат мерки за да се намали бројот на невработените лица. Имено. тој во своето интервју за ЗАМАН додаде дека младите се најголемиот приоритет во неговата работа и нагласи дека ќе бидат...

ИНТЕРВЈУ СО МОНИКА МИЛЕНКОСКА: РОДЕНДЕН НА ЧУПА ЧУПС

ИНТЕРВЈУ СО МОНИКА МИЛЕНКОСКА: РОДЕНДЕН НА ЧУПА ЧУПС

МОНИКА МИЛЕНКОСКА
ИНТЕРВЈУ РОДЕНДЕН ЧУПА ЧУПС

Ексклузивно интервју интервју со  Стево Пендаровски: За Македонија нема друга алтернатива освен НАТО и ЕУ!

Ексклузивно интервју интервју со Стево Пендаровски: За Македонија нема друга алтернатива освен НАТО и ЕУ!

Најголемата шанса за членство во НАТО Македонија ја имаше на самитот во Букурешт во 2008 година. Но, поради ветото на Грција, нашата земја остана надвор од Алијансата. Македонија, доколку го реши спорот со името до самитот во Јули, има големи шанси...

Ексклузивно интервју со амбасадорот на Франција Тимоние: Патот кон ЕУ минува преку работата на Собранието

Ексклузивно интервју со амбасадорот на Франција Тимоние: Патот кон ЕУ минува преку работата на Собранието

Весникот ЗАМАН Македонија ја имаше честта да направи ексклузивно интервју со амбасадорот на Република Франција во Македонија, неговата екселенција г-дин Кристијан Тимоние. Тој, меѓу другото ја изрази својата поддршка во врска со решавањето на спорот со името и нагласи дека...

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петар Арсовски: Конечното решение ќе биде „Северна Македонија“ или „Горна Македонија“

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петар Арсовски: Конечното решение ќе биде „Северна Македонија“ или „Горна Македонија“

Политичкиот аналитичар Петар Арсовски во ексклузивното интервју за ЗАМАН Македонија ги прокоментира последните настани кои се случија во врска со преговорите за името.

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Горан Сугаревски: Издвоени се 270 милиони евра за изградба и одржување на патиштата

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Горан Сугаревски: Издвоени се 270 милиони евра за изградба и одржување на патиштата

Министерството за транспорт и врски е институција која располага со голема сума на срества и проектира јавни трошоци кои директно влијаат врз џебот на граѓаните.

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петре Шилегов: Нашата цел е да го подобриме квалитетот на живот во градот Скопје

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петре Шилегов: Нашата цел е да го подобриме квалитетот на живот во градот Скопје

Градоначалникот на главниот град Петре Шилегов, во ексклузивно интервју за ЗАМАН Македонија меѓу другото рече дека Скопје има голем потенцијал од сите аспекти, но дека тој потенцијал е недоволно искористен, Тој напомена дека негова должност е да прави проекти и...

ИНТЕРВЈУ | Започна процесот на реформи за независно судство

ИНТЕРВЈУ | Започна процесот на реформи за независно судство

Членот на комисијата за реформи при министерството за правда, проф. д-р Беса Арифи за ЗАМАН изјави дека реформите во правосудството се најважниот дел од владиниот план „3-6-9“. Таа потенцира дека најголемиот товар од реформите во правосудството паѓа врз Министерството за...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија