ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петре Шилегов: Нашата цел е да го подобриме квалитетот на живот во градот Скопје

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ | Петре Шилегов: Нашата цел е да го подобриме квалитетот на живот во градот Скопје

Градоначалникот на главниот град Петре Шилегов, во ексклузивно интервју за ЗАМАН Македонија меѓу другото рече дека Скопје има голем потенцијал од сите аспекти, но дека тој потенцијал е недоволно искористен, Тој напомена дека негова должност е да прави проекти и...

ИНТЕРВЈУ | Започна процесот на реформи за независно судство

ИНТЕРВЈУ | Започна процесот на реформи за независно судство

Членот на комисијата за реформи при министерството за правда, проф. д-р Беса Арифи за ЗАМАН изјави дека реформите во правосудството се најважниот дел од владиниот план „3-6-9“. Таа потенцира дека најголемиот товар од реформите во правосудството паѓа врз Министерството за...

(ИНТЕРВЈУ) - Моника Миленкоска: Маркетингот е клучот на успехот

(ИНТЕРВЈУ) - Моника Миленкоска: Маркетингот е клучот на успехот

Моника Миленкоска веќе седма година работи како Бренд Менаџер во Македонија за групацијата ОРБИКО. Таа вели дека работела за повеќе Брендови во рамките на Орбико Македонија.

Жбогар во ексклузивно интервју за ЗАМАН: За полноправно членство во ЕУ задолжителни се реформите во Правосудството, Агенцијата за Безбедност и Контраразузнавање и Јавната Администрација

Жбогар во ексклузивно интервју за ЗАМАН: За полноправно членство во ЕУ задолжителни се реформите во Правосудството, Агенцијата за Безбедност и Контраразузнавање и Јавната Администрација

Амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самуел Жбогар во ексклузивно интервју за весникот Заман даде многу важна проценка во врска со процесот за членство на Македонија во ЕУ. Жбогар, потенцирајќи ја важноста на реформите кои треба да се спроведат во идниот...

(ИНТЕРВЈУ) Специјалистот по алтернативна медицина, Тодоровска: Повод сме за излекување на многу тврдокорни болести

(ИНТЕРВЈУ) Специјалистот по алтернативна медицина, Тодоровска: Повод сме за излекување на многу тврдокорни болести

Марија Тодоровска е жена која е вљубена во својата професија. Таа е биолог и сопственик на аптеките „Матија Натурал Фармаци“. Во аптеките на Тодоровска се продаваат и алтернативни лекови. Taa вели дека уште од мали нозе сонувала да стане докторка,

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО ЏАФЕРИ: КРАЈОТ НА ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА ЌЕ ГО ОТВОРИ ПАТОТ КОН ЧЛЕНСТВО ВО НАТО И ЕУ

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОБРАНИЕТО ЏАФЕРИ: КРАЈОТ НА ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА ЌЕ ГО ОТВОРИ ПАТОТ КОН ЧЛЕНСТВО ВО НАТО И ЕУ

На 27. април, по бурниот избор, во историјата на Македонија за прв пат се случи албаниец да стане претседател на парламентот. Талат Џафери веднаш по изборот за претседател започна со бројни средби со домашните и надворешните преставници. Тој во својот...

Д-р Јадранка Бибан: Здравиот живот се стекнува со здрава исхрана

Д-р Јадранка Бибан: Здравиот живот се стекнува со здрава исхрана

Секојдневната исхрана е најбитниот фактор кој директно влијае врз нашето здравје.

Гаревски: Дождот и поплавите не можат да бидат причина за земјотрес

Гаревски: Дождот и поплавите не можат да бидат причина за земјотрес

Бројните земјотреси кои започнаа од пред два месеца, продолжуваат со различна сила. Покрај земјотресите што се случуваат во Скопје и околината, веќе неколку недели наназад земјата се тресе и во Демир Капија, Гевгелија и околината. Колку ќе потрае ова и што...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.