Клиничка болница Штип доби разврска – се реши случајот вреден над 2 милиони евра

Клиничка болница Штип доби разврска – се реши случајот вреден над 2 милиони евра

Спорот за изградбата на Клиничка болница Штип помеѓу Бетон Штип и грчката компанија Интракат кој повеќе години бараше разврска вчера конечно заврши со вонсудски договор.

Прогласена идеалната петорка на Евробаскет

Прогласена идеалната петорка на Евробаскет

ФИБА ја прогласи идеалната петорка на Евробаскет 2022 година.

Владимир Анчев нов државен секретар во Министерството за одбрана

Владимир Анчев нов државен секретар во Министерството за одбрана

Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска го назначи Владимир Анчев за државен секретар во Министерството за одбрана.

Средба на вицепремиерот Груби со новиот британски амбасадор Лосон

Средба на вицепремиерот Груби со новиот британски амбасадор Лосон

Првиот потпретседателот на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби денеска оствари средба со Метју Лосон, новиот амбасадор на Обединетото Кралство на Велика Британија во Република Северна Македонија.

Одржана Конференција по повод Меѓународниот ден на универзитетскиот спорт

Одржана Конференција по повод Меѓународниот ден на универзитетскиот спорт

На Факултетот за физичко образование, спорт и здравје, во организација на Универзитетската спортска федерација на Македонија се одржа Конференција по повод Меѓународниот ден на универзитетскиот спорт прогласен од УНЕСКО – 20 септември, на тема „Перспективите на универзитетскиот спорт во Република...

Милевски поднесе оставка до Владата

Милевски поднесе оставка до Владата

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски денеска ја доставил својата оставка до Владата.

Владата усвои материјали за регулирање на односите со Европската комисија

Владата усвои материјали за регулирање на односите со Европската комисија

Владата на денешната 83-та седница на предлог на Министерството за внатрешни работи го разгледа и усвои Предлог-законот за ратификација на Рамковната спогодба за финансиско партнерство помеѓу Европската комисија и Република Северна Македонија застапувана од Владата, за посебните постапки за спроведување...

Ново партнерство меѓу УНИЦЕФ и Фудбалската федерација на Македонија

Ново партнерство меѓу УНИЦЕФ и Фудбалската федерација на Македонија

Детскиот фонд при Обединетите нации (УНИЦЕФ) и Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) објавија ново партнерство поврзано со Светскиот ден на детето, со кое ќе ја промовираат важноста на инклузијата, недискриминацијата и еднаквоста на децата и младите во спортот и во...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија