Селектирани најдобрите филмови од конкурсот на Агенцијата за филм

Три долгометражни играни филмови, пет долгометражни копродукциски проекти со македонски малцински удел, два документарни долгометражни филмови, пет краткометражни играни филмови, и по еден краткометражен документарен и анимиран филм, го поминаа целиот процес на проценка на конкурсот за поддршка на филмски проекти на Агенцијата за филм на Република Македонија.

Изложба на фотографии на отворено во Охрид

Во рамки на проектот „Од 20-ти до 20-ти Сите во Охрид“ денеска на отворно на просторот кај Долна Порта беше претставена изложбата на фотографии од Охрид во голем формат.

Изложба на археолошки фотографии

Во Археолошкиот музеј на Македонија вечер ќе биде отворена трета изложба на работни археолошки фотографии со наслов „Archaeology in Progress” Vol.3, организирана од Институтот за археолошки истражувања - Скопје.

Завршија истражувањата на локалитетот Градиште во Младо Нагоричане

Завршија годинашните истражувања кои ги спроведоа стручните лица од Иститутот за историја и археологија од Филозофскиот факултет од Скопје во соработка со кумановските археолози на локалитетот Градиште, кај село Младо Нагоричане.

Please publish modules in offcanvas position.