Селектирани најдобрите филмови од конкурсот на Агенцијата за филм

Селектирани најдобрите филмови од конкурсот на Агенцијата за филм

Три долгометражни играни филмови, пет долгометражни копродукциски проекти со македонски малцински удел, два документарни долгометражни филмови, пет краткометражни играни филмови, и по еден краткометражен документарен и анимиран филм, го поминаа целиот процес на проценка на конкурсот за поддршка на филмски...

Изложба на фотографии на отворено во Охрид

Изложба на фотографии на отворено во Охрид

Во рамки на проектот „Од 20-ти до 20-ти Сите во Охрид“ денеска на отворно на просторот кај Долна Порта беше претставена изложбата на фотографии од Охрид во голем формат.

Изложба на археолошки фотографии

Изложба на археолошки фотографии

Во Археолошкиот музеј на Македонија вечер ќе биде отворена трета изложба на работни археолошки фотографии со наслов „Archaeology in Progress” Vol.3, организирана од Институтот за археолошки истражувања - Скопје.

Солистички рецитал на Арда Мустафаоглу во Штип

Солистички рецитал на Арда Мустафаоглу во Штип

Пијанистот Арда Мустафаоглу вечер ќе одржи солистички рецитал во Уметничката галерија Безистен во Штип.

Завршија истражувањата на локалитетот Градиште во Младо Нагоричане

Завршија истражувањата на локалитетот Градиште во Младо Нагоричане

Завршија годинашните истражувања кои ги спроведоа стручните лица од Иститутот за историја и археологија од Филозофскиот факултет од Скопје во соработка со кумановските археолози на локалитетот Градиште, кај село Младо Нагоричане.

„Отело“ на Турскиот театар од Скопје на фестивалот „Војдан Чернодрински“

„Отело“ на Турскиот театар од Скопје на фестивалот „Војдан Чернодрински“

Турскиот театар со претставата „Отело“ вечерва ќе настапи на 52. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп.

„Скопско лето“ ќе почне со концерт на турскиот етномузичар Омер Фарук Текбилек

„Скопско лето“ ќе почне со концерт на турскиот етномузичар Омер Фарук Текбилек

Концертот на турскиот етномузичар со меѓународна кариера Омер Фарук Текбилек на 21 јуни во Македонската опера и балет ќе го отвори 38.

Во Tурција уште две награди за пијанистот Aрда Mустафаоглу

Во Tурција уште две награди за пијанистот Aрда Mустафаоглу

По освоените први награди во Србија, Италија и Бугарија, нашиот пијанист Арда Мустафаоглу на 28. мај ја освои и големата награда (Grand Prix) на интернационалниот EMCY натпревар за млади музички таленти во Истанбул (Турција).

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.