Концерт на Џенгиз Ибрахим на „Скопско лето“

Концерт на Џенгиз Ибрахим на „Скопско лето“

Во рамки на „Скопско лето 2016“ вечер во Македонската опера и балет концерт насловен „Хиџаз 2“ ќе одржи Џенгиз Ибрахим на инструментот канун.

Два милиони читатели, 33 јазици, сега и на македонски...

Два милиони читатели, 33 јазици, сега и на македонски...

Божјиот Пратеник Мухамед (а.с.) е гордоста на човештвото. Тој преставува совршен пример за еден беспрекорен живот.

Преку 70 домашни и странски издавачи на 28. Саем на книгата

Преку 70 домашни и странски издавачи на 28. Саем на книгата

Преку 70 издавачи од Македонија и од регионот ќе се претстават на годинашниот 28. Меѓународен саем на книгата што официјално почна синоќа, а ќе трае до 18 април.

Одбележан Светскиот ден на театарот во Македонија

Одбележан Светскиот ден на театарот во Македонија

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска по повод Светскиот ден на театарот го посети објектот во изградба на Турскиот театар и притоа на сите актери и театарски работници им посака многу премиери, многу театарски креации и многу уметност.

Отворена манифестацијата „Дојран - град на културата“

Отворена манифестацијата „Дојран - град на културата“

На местото Под јаворите во Дојран вечерва официјално почна манифестацијата „Дојран – град на културата“ која оваа општина во југоисточна Македонија ќе ја носи во текот на целата година и ќе ја одбележи со голем број културни настани.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија