КРАТКОМЕТРАЖЕН ФИЛМ ЗА ДРАМАТА НА ДЕЦАТА ЧИИ РОДИТЕЛИ СЕ ВО ЗАТВОР ВО ТУРЦИЈА: ЗАЛАЖУВАЊЕ

 

ТУРСКИОТ ПИСАТЕЛ МУХАММЕД ШАБАН СНИМИ КРАТКОМЕТРАЖЕН ФИЛМ СО КОЈ СЕ ОБИДУВА ДА НЍ ЈА ДОБЛИЖИ ДУШЕВНАТА СОСТОЈБА НА МАЛИТЕ ДЕЦА ЧИИ РОДИТЕЛИ СЕ УАПСЕНИ ОД СТРАНА НА ТУРСКИТЕ ВЛАСТИ.

„КРАТКОМЕТРАЖНИОТ ФИЛМ 'ЗАЛАЖУВАЊЕ (AVUNTU)' ГО ПОСВЕТУВАМ НА ДЕЦАТА ЧИИ РОДИТЕЛИ СЕ ВО ЗАТВОР ВО ТУРЦИЈА. СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ОВА ЌЕ БИДЕ ЕДНА КАПКА ВОДА ВРЗ РАЗГОРЕНИОТ ПЛАМЕН.“

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.