Почина актерот Луран Ахмети

Почина актерот Луран Ахмети

Албанскиот актер Луран Ахмети ја загуби битката со коронавирусот. 46 годишниот актер беше дел од многу театарски претстави, играни и кратки филмови, а последните години е дел од најгледаните турски серии.

Од 1998 година тој глумеше во европскиот филм „Куклена претстава“. Со години е составен дел на Народниот театар во Скопје. Луран Ахмети е син на познатиот писател Џабир Ахмети.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.