Проектот за изградба на 14 пливачки базени на седница на Владата

Проектот за изградба на 14 пливачки базени на седница на Владата

Владата денеска на седница треба да донесе мислење за Информацијата за реализација на Проектот за изградба на 14 пливачки базени, на предлог на Агенцијата за млади и спорт.

 

На редовната владина седница Министерството за локална самоуправа ќе ја презентира Информацијата за спроведување на активностите за поддршка на приватниот сектор од страна на центрите за развој на планските региони – регионални бизнис центри, а треба да биде разгледана и Информацијата за учество на македонската делегација на 8. Самит на шефови на влади на процесот за соработка на Народна Република Кина со земјите од Централна и Источна Европа.

Владината прес-служба информира дека Собранието за мислење на Владата на денешната седница и ја достави Регулаторната стратегија за развој на аудио и аудиовизуелната дејност.

На седница ќе биде разгледана и Информацијата за распределба на средства од Програма за распределба на средства од игри на среќа и забавни игри за 2019 година за финансирање на националните спортски федерации и проекти на Агенцијата за млади и спорт за унапредување на спортот во Република Северна Македонија, како и Информацијата за имплементацијата на Националниот план за управување со квалитет во јавниот сектор за периодот 2018-2020 година, на предлог на Министерството за информатичко општество и администрација.

Please publish modules in offcanvas position.