Германија ја заврши постапката за ратификација на протоколот за НАТО

 Заменик-амбасадорот на Сојузна Република Германија во САД, вчера го предаде официјалниот документ за ратификација на протоколот за пристапот на Република Северна Македонија во НАТО.

– Со тоа, во Германија постапката за ратификација за пристапување на Северна Македонија во НАТО е завршена, стои во денешното соопштение од Германската амбасада во Скопје.

Германскиот Буденстаг го ратификуваше пртоколот за члеснтво во НАТо на 6 јуни годинава.

Please publish modules in offcanvas position.