Казни за 44 автобуси што вршат превоз на ученици, 28 упатени на вонреден технички преглед

Казни за 44 автобуси што вршат превоз на ученици, 28 упатени на вонреден технички преглед

Денеска во периодот од 06.00 до 10.00 часот денеска на територијата на државата е спроведена акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици.

Денеска во периодот од 06.00 до 10.00 часот денеска на територијата на државата е спроведена акциска контрола на возила што вршат јавен превоз на ученици, за зголемување на безбедноста на учениците од дома до училиште и од училиште кон дома. При контролата се констатирани 44 сообраќајни прекршоци.

Од МВР информираа дека на вонреден технички преглед се упатени 28 возила.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови.

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.