Десетина вработени во гевгелиските градинки заболени од коронавирусот

Десетина вработени во гевгелиските градинки заболени од коронавирусот

Повторниот налет на коронавирусот во Гевгелија не ги одмина ниту вработените во ЈОУ ,,Детска радост“ во чии клонови низ општината има десетина воспитувачки и негувателки заболени од Кови д-19, потврди денеска директорката на установата, Елизабета Стојменова.

Над 20 ученици од село Блаце на училиште одат со пасоши, еве зошто…

Над 20 ученици од село Блаце на училиште одат со пасоши, еве зошто…

Над 20 деца од населба Барди во село Блаце се единствените кои покрај книгите и тетратките, носат и патна исправа во училишниот ранец.

Општина Охрид оваа година ќе додели стипендии за ученици и студенти во износ над осум милиони денари

Општина Охрид оваа година ќе додели стипендии за ученици и студенти во износ над осум милиони денари

Со 8,4 милиони денари од општинскиот буџет охридската локална самоуправа оваа година ќе додели стипендии за 412 талентирани ученици и деца од социјално загрозени категории од општинските основни и средношколски образовни установи, како и за редовни студенти од додипломски студии.

Отворена првата детска градинка во Босилово

Отворена првата детска градинка во Босилово

Премиерот Зоран Заев заедно со министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска и градоначалникот на Босилово, Зоран Зимаков, во општинскиот центар, ја отворија првата детска градинка во Босилево.

По двонеделниот бојкот, матурантите се вратија на настава

По двонеделниот бојкот, матурантите се вратија на настава

По 15-дневниот бојкот, матурантите се вратија на настава. Сепак, за Сојузот на средношколци ова не значи дека тие се повлекле од своите барања. Бараат итна средба со премиерот Заев. Исто така, до крајот на месецов очекуваат пратениците да ги одобрат...

Расправа за Нацрт-концепцијата за основно образование – ставови со поддршка и барања да се повлече

Расправа за Нацрт-концепцијата за основно образование – ставови со поддршка и барања да се повлече

Во досегашниот тек на собраниската расправа за Нацрт-концепцијата за основно образование се слушнаа ставови на поддршка, но и барање таа да биде повлечена поради несеопфатност и неприменливост.

Пехчевската библиотека ,,Кочо Рацин” ги додели наградите за најдобрите читатели

Пехчевската библиотека ,,Кочо Рацин” ги додели наградите за најдобрите читатели

Библиотеката „Кочо Рацин” од Пехчево ги додели наградите за најдобрите читатели за изминатата година. Директорката на библиотеката Габриела Костадинова информираше дека награди се доделени во две категории.

Согласно Законот јас немам друга опција освен да ја спроведам матурата, нагласи Царовска

Согласно Законот јас немам друга опција освен да ја спроведам матурата, нагласи Царовска

Јас имам обврска како министерка за образование и наука да го спроведувам доследно Законот. Законот е јасен, државната матура е дел од законското решение, вели министерката за образование и наука Мила Царовска во интервјуто за МИА во врска со можноста...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија