Светското Првенство на Знаење (WSC) и оваа година локалната рунда се одржува во ПСУ Јахја Кемал

Светското Првенство на Знаење (WSC) и оваа година локалната рунда се одржува во ПСУ Јахја Кемал

Основана во 2007 година, натпреварот поврзува над 20.000 студенти од 50 земји ширум светот. Целта е да ги инспирира младите луѓе на љубовта кон учењето, постигнување на нови особини и чувства дека се државјани на овој свет.

Учениците ќе учествуваат во четири дисциплини: дебата, тимско пишување ученички предизвик и Пламениот пехар на учениците. Учениците ги истражуваат различни теми поврзани со областа на историјата, науката, литературата, културата и технологијата, како тим, тие се појавуваат со своите знаења преку соработка во духот на конкуренцијата.

ПСУ Јахја Кемал има чест и задоволство да биде домаќин на локалната рунда на Светското Првенство на Знаење (World Scholar’s Cup). Во овој натпревар на знаење што ќе се одржи на англиски јазик ќе присуствуваат вкупно пријавени 519 ученици.

Првиот ден (вторник, 23-04-2019) ќе учествуваат 519 ученици од основните и средните училишта од општините на градот Скопје, Велес, Тетово, Струмица, Струга, Гостивар и други општини во Македонија.

Во средата,24-04-2019, домот на АРМ ќе биде домаќин на последниот дел на локалната рунда од Светското првенство на знаење и доделување на награди.

Please publish modules in offcanvas position.