Не може да се прецизира кога ќе се донесе законот за попис – Џафери: Во Собранието постојат рокови и постапки

Не може да се прецизира кога ќе се донесе законот за попис – Џафери: Во Собранието постојат рокови и постапки

Повеќе закони веќе се ставени во разни собраниски процедури и пратениците на вонредна координација што денеска е во тек во Собранието, треба да ја утврдат динамиката за нивно спроведување за да може измените на законот за попис да се најдат...

Симовски: Ние во студиово полесно можеме да се заразиме отколку граѓаните на пописот

Симовски: Ние во студиово полесно можеме да се заразиме отколку граѓаните на пописот

Дали има правна основа за казни околу неучевство на пописот треба да одговорат правници, но јас сум и за повеќе од кривична одговоност затоа што одбивањето попис е класично несакање на државата, неучевството во пописот ќе донесе само штетни последици,

Стражај: Поддршката од Словачка на Северна Македонија за почеток на преговори со ЕУ е многу јасна

Стражај: Поддршката од Словачка на Северна Македонија за почеток на преговори со ЕУ е многу јасна

Политичката поддршка на Словачка за Северна Македонија за почеток на преговори со Европската Унија е многу јасна и ние сме посветени на таа поддршка, изјави денеска Томаш Стражај, директор на Словачката асоцијација за надворешна политика (СФПА), кој учествуваше на онлајн...

Заев: Неуставно е во личните карти да не стои името на државата

Заев: Неуставно е во личните карти да не стои името на државата

Барањето на ВМРО ДПМНЕ за вклучување на националноста во личната карта е неуставно. Вака, премиерот Зоран Заев го коментира предложениот амандман на предлог-законот за лични карти на Движењето Беса, со кој се предвидува вклучување на графата за етничка припадност во...

Спасовски: Мораме сите да правиме се да ја менуваме перцепцијата за корупцијата

Сите процеси коишто се во делот на реформире на институциите, сите процеси коишто се преземаат во изминатиот период одат во прилог дека оваа политичка гарнитура има силна волја за борба против криминалот и корупцијата и тоа треба да се ефектуира...

За законска одредба од законот за лични карти, партнерите СДСМ и БЕСА доставуваат два предлог-закона

За законска одредба од законот за лични карти, партнерите СДСМ и БЕСА доставуваат два предлог-закона

Два предлог- закони за одредба од Законот за лични карти. Министерството за внатрешни работи предлага адаптација на уставното име а Беса предлага вклучување на етничката графа. Двата предлога главно се упатуваат на член 5 од Законот за лична карта, во...

Во НАТО нема снаоѓање, досега реветингот не го поминаа две лица, вели Пендаровски

Во НАТО нема снаоѓање, досега реветингот не го поминаа две лица, вели Пендаровски

Повеќе од половина од лицата кои се подложени на реветинг процесот, кој се спроведува согласно НАТО стандардите за сите оние кои имаат допир со НАТО класифицирани информации досега го поминале тестот. Процесот се уште трае, на проверки се подложени околу...

Џафери: Улогата на Клубот на пратенички е значајна за надминување на тешкотиите со кои се соочуваат жените

Џафери: Улогата на Клубот на пратенички е значајна за надминување на тешкотиите со кои се соочуваат жените

Клубот на пратенички при Собранието денеска ја одржа конститутивната седница на која се обрати претседателот на законодавниот дом Талат Џафери.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија