Заев: Ако се сите согласни немаме против изборите да се одржат и на 17-тти октомври

Заев: Ако се сите согласни немаме против изборите да се одржат и на 17-тти октомври

Премиерот Зоран Заев е согласен датумот на локалните избори да биде и 17 октомври, согласно барањата на опозицијата.

Како што кажа Заев, предлогот што тој го дал, изборите да се одржат на 31 октомври било поради поклопување на термините за кампањата со терминот за одржување на пописот на населението.

„Опозицијата треба да биде задоволна со датумот на избори…ако каже опозицијата 17-тти и сите други партии се согласат ние сме ОК. Следниот викенд е 24-ти и 31-ви, тие се опциите за октомври“, рече Заев.