СДСМ и 20 партии потпишаа договор за заеднички настап на изборите

СДСМ и 20 партии потпишаа договор за заеднички настап на изборите

СДСМ и уште 20 партии потпишаа договор за заеднички настап на престојните локални избори. Договорени беше соработка на повеќе нивоа, за заеднички советнички листи и 69 кандидати за градоначалници. Коалицијата „Најдоброто за мојата општина“, според лидерот на СДСМ, Зоран Заев е фаворит на претстојните избори.

„Со нас, граѓаните се на чисто. Нашата понуда не е мачка во вреќа, туку реалност која говори за најдоброто само по себе. Знаеме и сигурни сме дека граѓаните ова го препознваат. Коалицијата ‘Најдоброто за мојата општина’ оди на уште една убедлива победа на локалните избори. Граѓаните ќе изберат иднина и развој наместо блокади кавги и враќање назад.“