Ковачевски: Нема опасност од губење на мнозинството во Парламентот

Ковачевски: Нема опасност од губење на мнозинството во Парламентот

Премиерот Димитар Ковачевски вели дека нема опасност од губење на мнозинството во Парламентот, откако изминативе денови почнаа внатрепартиски превирања помеѓу дел од пратениците на ДУИ.

На новинарското прашање – дали има опасност од губење на мнозинството бидејќи дел од пратениците на ДУИ најавуваат отцепување од пратеничката група, Ковачевски кратко одговори:

„Нема опасност од губење на мнозинството во Парламентот“.