Хорфорд и Меколум донираа 670.000 долари за најзагрозените од Ковид-19

Ал Хорфорд кој моментно е член на Филаделфија, донираше 500.000 долари за неговата родна Доминиканска Република, но и за сите делови во САД во кој настапуваше во досегашната кариера – Филаделфија, Атланта и Бостон.

Си Џеј Меколум, 28-годишниот бек на Портланд донира 170.000 долари за локалните заедници во Портланд, сојузна држава Орегон, и родниот Кентон во Охајо. Со средствата ќе бидат приготвени 400.000 оброци за семејства во тие градови.