Парадата на спортисти започна на свеченото затворање на Олимпијадата во Токио

Парадата на спортисти започна на свеченото затворање на Олимпијадата во Токио

Во Токио започна церемонијата на затворање на 32. Летни олимписки игри. Настанот се одржува на Националниот стадион во главниот град на Јапонија.

На свеченоста започна парадата на земјите учеснички. Грчката репрезентација беше прва што влезе во арената, последна ќе биде Јапонија.

Игрите во Токио се одржаа од 23 јули до 8 август 2021 година. На турнирот беа доделени вкупно 339 комплети медали во 33 спортови.