Три бронзи за македонските каратисти на Балканското првенство за деца

Три бронзи за македонските каратисти на Балканското првенство за деца

Три бронзени медали освоија македонските натпреварувачи на првиот ден од Балканското првенство во карате за деца кое овој викенд се одржува во црногорскиот град Бар.

Со бронзени одличја се закитија Мила Николова во борби во категоријата над 50 килограми, како и Тодор Сутинов и Верон Дервиши во кати.

Ова е најмасовно детско Балканско првенство во карате во историјата со преку 2.000 учесници (натпреварувачи, судии, тренери и официјални лица).

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.