Кина веќе потроши 12 милијарди долари за борба против Ковид-19

Кинеските власти веќе потрошиле околу 12 милијарди американски долари за борба против коронавирусот, соопшти кинеското Министерство за надворешни работи.

– Околу 12 милијарди американски долари се потрошени за сузбивање на Ковид-19 во текот на првите месеци од епидемијата, изјави Ванг Шаолонг, директор на одделот за меѓународни односи во Министерството за надворешни работи на Кина.

Вкупниот број заразени со коронавирусот во Кина е 81.285, додека 3.287 се починати.