Унгарија ќе обезбеди 187 милиони евра финансиска помош на Украина

Унгарија ќе обезбеди 187 милиони евра финансиска помош на Украина

Унгарија ќе обезбеди 187 милиони евра финансиска помош на Украина, како свој придонес во планираниот пакет за поддршка на ЕУ во вредност од 18 милијарди евра во 2023 година, се наведува во указот на унгарската влада.

Кабинетот на премиерот Виктор Орбан соопшти дека е подготвен да го плати својот дел од поддршката за Украина, но билатерално отколку, а не како заедничкото задолжување на ЕУ. „Владата продолжува да биде посветена да учествува во финансиска поддршка на Украина“, рече владата во декретот.

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.