Амнести Интернешнал: Батериите за електромобили се штетни за околината

Меѓународната организација Амнести Интернешнал ја осуди индустријата за електрични возила која се претставува како пријател на околината, а, како што наведуваат оттаму, произведува батерии „со помош на фосилни горива и неетички собрани материјали“.

10 Мерки за сајбер заштита во компаниите

Бројот на малициозен софтвер во дигиталниот свет ја надмина бројката 850 милиони, од кои повеќето се насочени кон компатиите. Во 2019 скоро и да нема работа која не е поврзана со дигиталниот свет. Тука се поставува прашањето за тоа како да се спречи сајбер нападот? Според експертите на ЕСЕТ секоја фирма е подлежна на сајбер нападите. Но, сепак можно е да се спречат овие напади.

AMAZON WEB SERVICES влегува на македонскиот пазар и во регионот преку Семос Едукација

Семос Едукација стана официјален тренинг партнер на Amazon Web Services (AWS). По тој повод на 5-ти март во хотелот Хилтон во Скопје се одржа промоција под име “AWS Skills Day”, која е организирана од страна на Семос Едукација со директна поддршка на AWS. Целта на настанот е да ги информира членовите на ИТ и бизнис заедницата околу најновите AWS технологии и вештини потребни за развој на успешен бизнис, базиран на AWS решенија.

Please publish modules in offcanvas position.