10 Мерки за сајбер заштита во компаниите

10 Мерки за сајбер заштита во компаниите

Бројот на малициозен софтвер во дигиталниот свет ја надмина бројката 850 милиони, од кои повеќето се насочени кон компатиите. Во 2019 скоро и да нема работа која не е поврзана со дигиталниот свет. Тука се поставува прашањето за тоа како...

Viber исто така претстави темна тема за својата мобилна апликација

Viber исто така претстави темна тема за својата мобилна апликација

Доколку како нас сте „фан“ на темните теми на апликациите и оперативните системи, од оваа недела уште една апликација се приклучува на групата која им овозможува на своите корисници ваков избор.

AMAZON WEB SERVICES влегува на македонскиот пазар и во регионот преку Семос Едукација

AMAZON WEB SERVICES влегува на македонскиот пазар и во регионот преку Семос Едукација

Семос Едукација стана официјален тренинг партнер на Amazon Web Services (AWS). По тој повод на 5-ти март во хотелот Хилтон во Скопје се одржа промоција под име “AWS Skills Day”, која е организирана од страна на Семос Едукација со директна...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија