Еве една слика која ја опишува омладината на турската владеачка партија АКП

Еве една слика која ја опишува омладината на турската владеачка партија АКП

Отоманско знаме, слика на Ердоган и неколку шишиња пиво...

Ѕидот на новата летна палата на Ердоган ќе се гледа дури и од вселената

Ѕидот на новата летна палата на Ердоган ќе се гледа дури и од вселената

Новата летна палата на Ердоган од 300 соби може да се види дури и од вселената, исто како кинескиот ѕид.

Социјален линч врз жртвите на турскиот прогон!

Социјален линч врз жртвите на турскиот прогон!

Центарот за социјални и политички изтражувања, со седиште во турскиот град Дијарбакир, „САМЕР“ ја откри траумата на стотици илјадите разрешени функционери и работници, по ригорозните мерки на турската влада која ги спроведе во периодот по воениот удар кој се случи...

Клучното име на турскит пуч се шета слободно низ целата држава!

Клучното име на турскит пуч се шета слободно низ целата држава!

И додека Турција го бара Адил Оксуз, клучното име на пучот кој се случи минатата година во Турција, тој три пати патувал со авион со карта купена под свое име.

„Доколку е успешен и нема дисциплинска казна, сигурно е член на ФЕТО“

„Доколку е успешен и нема дисциплинска казна, сигурно е член на ФЕТО“

Турската армија продолжува со апсурдните проекти насочени кон движењето Ѓулен.

Поради големиот број разрешувања, Турција нема доволно пилоти, се бара помош од САД

Поради големиот број разрешувања, Турција нема доволно пилоти, се бара помош од САД

Иако во пучот учествувале само 25 пилоти на Ф-16, Турските воени сили разрешиле над 1752 пилоти поради наводна поврзаност со воениот удар од 15. јули минатата година.

Самиот има рак, а детето РЕТТ вирус, наставик се држи во затвор поради наводна поврзаност со движењето Ѓулен

Самиот има рак, а детето РЕТТ вирус, наставик се држи во затвор поради наводна поврзаност со движењето Ѓулен

Мухарем Саглар е наставник со парализа од 62% и веќе неколку месеци е во затвор поради наводна поврзаност со движењето Ѓулен.

Го малтретирале за да ја пријави својата сопруга

Го малтретирале за да ја пријави својата сопруга

А.Ш. е 34 годиншен наставник кој е отпуштен по владините декрети при вонредната состојба која владее во Турција уште од 15. јули, минатата година.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија