Една по една пропаѓаат лагите за 15. јули

Една по една пропаѓаат лагите за 15. јули

На 15. Јули минатата година, во Турција се случија настани кои сеуште ја тресат локалната јавност.

Турција три пати барала пари од Германија!

Турција три пати барала пари од Германија!

Турскиот пратеник од редовите на куртската партија ХДП, Зија Пир изнесе тврдење дека „Неколку министри од турската влада во три наврати отишле во Германија да бараат пари, но секогаш биле отфрлани“.

Ердоган е вознемирен од поддршката која ја добива иницијативата „Правда“

Ердоган е вознемирен од поддршката која ја добива иницијативата „Правда“

Претседателот на најголемата турска опозициска партија изјави дека 15% од граѓаните кои на референдумот гласале „за“ промена на уставо го поддржуваат „одот за правда“ во Турција.

Турските деца кои измислениот воен удар ги остави без родители

Турските деца кои измислениот воен удар ги остави без родители

Децата се најголемата жртва на незаконските апсење што се случија во Турција по неуспешниот воен удар од 15. јули.

Извештај на УНИЦЕФ: Во конкуренција од 41 земја, Турција има најлош образовен систем

Извештај на УНИЦЕФ: Во конкуренција од 41 земја, Турција има најлош образовен систем

Турција не може да се пофали со новиот извештај на UNICEF насловен како „Воспоставување на иднината: Деца и цели за одржлив развој во богатите земји“.

„Обвини го сопругот и слободна си!“

„Обвини го сопругот и слободна си!“

Турската полиција продолжува со скандалозниот начин на притворање. Еден од тие притворање се случи во Ризе.

Цензура за страницата која го истражува воениот удар од 15. јули

Цензура за страницата која го истражува воениот удар од 15. јули

Турската влада забрани пристап кон веб портал кој објавува стории за жртвите на турскиот прогон.

Писмо на мајка која морала да го истура своето млеко во затворско лавабо: „Тивкиот вресок на една мајка, сопруга и жена“

Писмо на мајка која морала да го истура своето млеко во затворско лавабо: „Тивкиот вресок на една мајка, сопруга и жена“

Турскиот писател и новинар Емин Чолашан, во својата колумна го пренесе писмото на Фатма Четин.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија