„Обвини го сопругот и слободна си!“

„Обвини го сопругот и слободна си!“

Турската полиција продолжува со скандалозниот начин на притворање. Еден од тие притворање се случи во Ризе.

Цензура за страницата која го истражува воениот удар од 15. јули

Цензура за страницата која го истражува воениот удар од 15. јули

Турската влада забрани пристап кон веб портал кој објавува стории за жртвите на турскиот прогон.

Писмо на мајка која морала да го истура своето млеко во затворско лавабо: „Тивкиот вресок на една мајка, сопруга и жена“

Писмо на мајка која морала да го истура своето млеко во затворско лавабо: „Тивкиот вресок на една мајка, сопруга и жена“

Турскиот писател и новинар Емин Чолашан, во својата колумна го пренесе писмото на Фатма Четин.

Отворен повик за атентат врз следбениците на движењето Ѓулен

Отворен повик за атентат врз следбениците на движењето Ѓулен

Во една емисија која се емитува во живо на турската провладина телевизија ТГРТ се повика на атентат врз следбениците на движењето Ѓулен.

После дворецот од 1150 соби, Ердоган сега гради палата за летување од 300 соби

После дворецот од 1150 соби, Ердоган сега гради палата за летување од 300 соби

Во периодот на 8. претседател на Турција Тургут Озал била изградена викендичка со големина од 230 метри квадратни каде што биле сместени 4 спални и една дневна соба.

Запрепастувачките малтретирања станаа рутина во турските затвори!

Запрепастувачките малтретирања станаа рутина во турските затвори!

Турскиот новинар, Еркам Туфан Ајтав кој на својот Youtube канал започна со неделно објавување на програми со политичка содржина, оваа недела, во програмата насловена како „Малтретирање во Турција при властта на АКП“ го угости Булент Џејхан, поранешен новинар на турскиот...

Во турските затвори на бебињата им се забранети играчки, а лековите им се даваат со два дена задоцнување!

Во турските затвори на бебињата им се забранети играчки, а лековите им се даваат со два дена задоцнување!

Колумнистот на турскиот весник „Созџу“ Емин Чолашан ја опиша состојбата на 560-те деца кои се приморани да бидат во затвор.

Запрепастувачките малтретирања станаа рутина во турските затвори!

Запрепастувачките малтретирања станаа рутина во турските затвори!

Турскиот новинар, Еркам Туфан Ајтав кој на својот Youtube канал започна со неделно објавување на програми со политичка содржина, оваа недела, во програмата насловена како „Малтретирање во Турција при властта на АКП“ го угости Булент Џејхан, поранешен новинар на турскиот...

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија