Трудница е напуштена на смрт во турските затвори!

Трудница е напуштена на смрт во турските затвори!

Шенај олгун, заедно со своето бебе е напуштена на смрт во затворот на Зонгулдак

Со сигурност се утврди дека Турската разознавачка служба (МИТ) знаела за неуспешниот воен удар на 15. јули многу порано пред да се случи истиот

Со сигурност се утврди дека Турската разознавачка служба (МИТ) знаела за неуспешниот воен удар на 15. јули многу порано пред да се случи истиот

Во јавноста се појави долго криената изјава на мајорот О.К. кој на 15. јули, во 14:30 часот отишол во Турската разознавачка служба (МИТ) и пријавил дека ќе се случи воен удар.

Го замолчуваат мајорот кој го пријавил воениот удар

Го замолчуваат мајорот кој го пријавил воениот удар

Мајорот од турската армија со иницијали О.К. најпрвин е прогласен за народен херој, бидејќи неколку часа претходно известил за можниот воен удар, па потоа е разрешен поради наводно членство во „терористичка организација“, потоа пак е вратен во војската, за на...

Ердоган повторно го презема кормилото на владејачката партија

Ердоган повторно го презема кормилото на владејачката партија

Турската владејачка Партија на правдата и развојот (АКП) одржува Вонреден конгрес во Анкара, на кој актуелниот претседател на Турција, Реџеп Тајип Ердоган треба повторно да биде избран за партиски лидер и да го преземе раководењето со партијата.

Го апсат секој кој го носи презимето Ѓулен

Го апсат секој кој го носи презимето Ѓулен

Уапсени се сите роднини на турскиот интелектуалец Фетулах Ѓулен, како дел од прогонот насочен кон неговото движење.

Беше приведена веднаш по породувањето, сега е уапсена

Беше приведена веднаш по породувањето, сега е уапсена

Турската полиција, на 14. мај приведе наставничка пред породилната сала, веднаш по породувањето и ја однесе во полисиската станица.

Во турски затвор тепање до смрт „Се плашиме за нивните животи“

Во турски затвор тепање до смрт „Се плашиме за нивните животи“

Затворот на турскиот град Бандирма е новата дестинација на вон човечките малтретирања на затворениците.

Парадокс: Тие се обвинето за  „тероризам“ а синот државен херој

Парадокс: Тие се обвинето за „тероризам“ а синот државен херој

Во турскиот град Ширнак,  од страна на терористичката организација ПКК е убиен турскиот војник Омер Каган Кандемир.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија