МАСКОТА НА ЕРДОГАН НА КАРНЕВАЛ ВО ГЕРМАНИЈА: КАЧЕН ВРЗ ГЕРМАНСКИ ТЕНК УПРАВУВАН ОД ВЛАДИМИР ПУТИН

Во германскиот град Дизелдоф беше организиран карневал на кој беа прикажани маскоти на голем број светски политички фигури.

Нејолемо внимание привлекоа маскотата на Ердоган качен врз гермаснки тенк упатен кон Сирија и маскотата на рускиот претседател Владимир Путин кој го раководи Ердоган. Со оваа маскота се протестира и продажбата на германското оружја на Турција.

„Многу жално“ вели гласот на Турчинот кој се слуша во позадина на видеото објавено кое кружи на социјалните мрежи каде што се гледа маскотата на Ердоган.

На карневалот беа претставени и маскоти на пратениците на Долниот дом на Британија во вечна расправија за Брекзит, а маскотата на Трамп продефилира заедно со маскотата на римскиот импаратор и подметнувач на пожарНеро.

Please publish modules in offcanvas position.